Syksyinen keltavahvero- häränhäntäpata

Työaika 1 t Kokonaisaika 12 t
6 annosta
Atria_Lihakauppa_Syksyinen_keltavahvero-haranhantapata_2.jpg

Luullista lihaa sisältävä - pitkään hautunut pata on erittäin täyteläinen makuelämys kylmiin syyspäiviin. Fenkolin lakritsimainen pirteys ja demi- glasen tyylikkyys keltavahveroiden kera tuo pataan reilusti umamia.

 

Valittu viini on tasapainoinen, raikas ja hedelmäinen, ja sen hienostuneet tanniinit tekevät siitä erinomaisen ruokaviinin. Viini sopii hyvin runsasmakuisille ruoille. Tarjoa viini noin 16-asteisena keskikokoisesta Bordeaux-tyyppisestä viinilasista.

Raaka-aineet

2 kpl Atria Naudan häntä n. 2 kg

Suolaa

Rouhittua mustapippuria

Vehnäjauhoja

3 rkl Voita

3 rkl Öljyä

2 kpl Fenkolia

8 kpl Valkosipulinkynttä

140 g Tomaattipyreetä

5 dl Punaviiniä

5 dl demi-glasea

400 g Tomaattimurskaa

4 dl Keltavahveroita

1/2 rkl Timjamia

2 kpl Oksaa rosmariinia

Valmistusohje

HÄRÄNHÄNTÄPATA

Tee häränhäntiin muutamia viiltoja eli katkaise sidekudos, jotta ne eivät paistaessa mene kuppimaisiksi. Suolaa ja pippuroi hännät. Käytä ne nopeasti jauhoissa ja ruskista öljy-voiseoksessa. Halkaise fenkolit ja huuhtele. Leikkaa reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Ruskista fenkolit ja valkosipuli tomaattipyreen kanssa samassa lihapannussa. Laita pataan sipulipaistos, punaviini, demi- glase, tomaattimurska, sienet ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä. Upota häränhännät nesteeseen. Kuumenna 250-asteisessa uunissa kiehuvaksi ja tiputa lämpötila 90 asteeseen. Anna hautua uunissa yön yli.

 

Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi paahdettuja juureksia sekä grillattua vaaleaa leipää.

 

VIINISUOSITUS

 

Franco Conterno Barbera d´Alba Superiore Cascina Sciulun 2021. Reseptin on loihtinut Atria Mestari Jame ja viini on valittu yhteistyössä Cin Cin Vinon sommelierin kanssa.