Sous vide- kypsennettyä naudan poskea tryffelimuusilla

Työaika 45 min Kokonaisaika 11 t
annosta
Atria_Lihakauppa_CINCIN_Sous_vide-kypsennettya_naudan_poskea_Piemonte_2.jpg

Naudan posken suussa sulava mehukkuus ja pehmeys saa juureksien samettisesta mausta sekä kermasta oivan yhdistelmän. Hienostuneet maut tryffelistä, vahvoista yrteistä sekä kastikkeen punaviinipohjasta antaa mahdollisuuden, vaikka hienostuneempaankin kattaukseen.

 

Piedras de San Pedro - Loculto Seleccion 2020 on tasapainoinen viini, jolla on hyvä ja kypsä hedelmäinen maku, raikkaat hapot sekä hienot pehmeät  tanniinit. Se kaipaa rinnalleen vähän runsaampia makuja. Hitaasti punaviinissä kypsyt naudan poski pehmeine lihaisine aromeineen, ja vielä tryffelillä viimeisteltynä, luo loistavan makuparin pehmeälle, runsaalle ja hedelmäiselle viinille.

Raaka-aineet

Liha

2 kpl Atria Naudan poskiliha n. 2 kg

1 tl Hienoa merisuolaa

Mustapippuria myllystä

2 dl Punaviiniä

2 kpl Laakerinlehteä

1 kpl Oksa rosmariinia

1/2 rkl Timjamia

1 rkl Murskattua valkosipulia

1/2 dl Oliiviöljyä

Kastike

1 rkl Oliiviöljyä

1 rkl Tomaattipyreetä

1 kpl Sipuli

2 kpl Oksaa varsiselleriä

1 dl Kuohukermaa

Tryffelillä maustettu palsternakka- perunasose

200 g Palsternakkaa

200 g Jauhoista perunaa

1 tl Suolaa

1 dl Kuohukermaa

20 g Voita

Valmistusohje

NAUDAN POSKI

Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihat ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihat vakuumipussiin. Lisää lihojen joukkoon loput ainekset ja vakumoi pussi.

 

Kypsennä lihat vesihauteessa 85- asteessa koon mukaan 8–11 tuntia, kunnes posket ovat lohkeilevia ja ylikypsiä. Isommat lihat vaativat pidemmän ajan.

 

KASTIKE

Kuori ja leikkaa sipuli reiluksi paloiksi. Huuhdo sellerin varret ja leikkaa 1 cm paloiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota tomaattipyree, sipulit sekä sellerit öljyssä. Siivilöi poskien haudutusliemi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15min. Lisää kerma ja tarkista maku.

 

TRYFFELILLÄ MAUSTETTU PALSTERNAKKA- PERUNASOSE

Kuori ja pilko juurekset isoiksi paloiksi, keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta vesi juureksista. Kiehauta kerma sekä voi. Soseuta juurekset sähkövatkaimella ja lisää neste pikkuhiljaa joukkoon. Lisää lopuksi tryffelipyree.

 

Koristele annos tuoreella persiljalla.

 

VIINISUOSITUS

Piedras de San Pedro Loculto Seleccion 2020. Ribera del Duero, Espanja. 

Reseptin on loihtinut Atria Mestari Jame ja viini on valittu yhteistyössä Cin Cin Vinon sommelierin kanssa.