Peposo- ragu naudan etuselästä

Työaika 3 t 30 min Kokonaisaika
6 annosta
Atria_Lihakauppa_Peposo-ragu_naudan_etuselasta_1.jpg

Perinteinen ja täyteläinen italialainen pippuripata saa vahvan makupohjan tomaateista ja punaviinistä. Murea etuselkä hautuu mehukkaan suussa sulavaksi pehmeässä mutta mausteisessa liemessä.

 

Valittu viini on kokonaisuutena elegantti ja vivahteikas, ja sen runsaat tanniinit sekä hapokkuus tekevät siitä hyvän kumppanin täyteläisille ruokalajeille. Tarjoa viini noin 18-asteisena suuresta, isosta Bourgogne-tyyppisestä viinilasista, joka mahdollistaa viinin aromimaailman avautumisen.

Raaka-aineet

1 kg Atria Naudan luuton etuselkä n. 5 kg

1/2 dl Oliiviöljyä

4 kpl Valkosipulinkynttä

500 g Tomaattikuutioita

3 rkl Tomaattipyreetä

4 kpl Oksaa tinjamia

4 kpl Laakerinlehteä

1 rkl Mustapippurirouhetta

Suolaa

4 dl Vahvaa punaviiniä

8 dl Vahvaa lihalientä

Valmistusohje

LIHA

Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla. Ruskista lihat padassa oliiviöljyssä. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää pataan loppujen aineksien kanssa. Lisää lopuksi punaviini ja lihaliemi. Anna padan hautua miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa noin 2–3 tuntia, kunnes lihat ovat pehmenneet. Voit halutessasi suurustaa kastiketta lopuksi. Tarjoile pata perunamuusin, tuorepastan tai polentan kera ja lisää tuoretta persiljaa annoksen päälle.

 

VIINISUOSITUS

 

Reverdito Barolo 2018. Reseptin on loihtinut Atria Mestari Jame ja viini on valittu yhteistyössä Cin Cin Vinon sommelierin kanssa.