UUTUUS! Paahdettua suklaahiehon skirt steakia, marinoituja kasviksia ja nuoc cham -kastiketta

Tässä reseptissä skirt steak saa kaverikseen klassisen vietnamilaisen dippikastikkeen nuoc chamin. Nauti ohueksi siivutettu skirt steak lisukkeineen esimerkiksi rapeaksi paistettujen riisipaperien tai tacojen kanssa! Nuoc cham -kastikkeen tulisuutta voit säädellä vihreän chilin määrällä.
Raaka-aineet
1 kpl UUTUUS! Atria Premium Naudan Skirt Steak suklaahiehosta n. 1,5kg
Marinadi
1 kpl limen mehu ja kuori raastettuna
1 rkl ruskeaa sokeria
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
3 rkl seesamiöljyä
Nuoc cham -kastike
49 g inkivääriä
1-2 kpl vihreää chiliä paloina
2 rkl ruokosokeria
2 kpl limen mehu ja kuori raastettuna
1/2 kpl ruukku minttua
1 kpl ruukku korianteria
2 rkl kalakastiketta
1/2 dl soijakastiketta
3/4 dl seesamiöljyä
2 rkl rypsiöljyä
Marinoidut kasvikset
1 kpl kurkku ohueksi viipaloituna
1 kpl vihreä omena suikaloituna
1 kpl paksoy ohueksi suikaloituna
10 kpl retiisiä ohueksi siivutettuna
1 kpl chili ohueksi siivutettuna
1/2 kpl ruukkua minttua suikaloituna
1/2 kpl ruukku korianteria hienonnettuna
2 rkl seesaminsiemeniä
1 dl valmista nuoc cham -kastiketta kasvisten marinointiin
Valmistusohje
Poista veitsellä skirt steakista suurimmat kalvot ja leikkaa liha 3–4 osaan.
Soseuta lihan marinadin ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Valele marinadi kauttaaltaan lihapalojen ympärille. Siirrä liha jääkaappiin marinoitumaan noin 5 tunnin ajaksi. Voit myös halutessasi marinoida lihaa yön yli jääkaapissa.
Ota liha huoneen lämpöön 1–2 tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy kuumaksi paistinpannulla. Paista skirt steakeja pannulla noin 1 minuutin ajan per puoli. Nosta liha pannulta vuokaan ja anna lihan vetäytyä noin 10–15 minuuttia ennen siivuttamista.
Laita kaikki nuoc cham -kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Ota 1 dl kastiketta sivuun. Laita kaikki marinoitujen kasvisten ainesosat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl nuoc cham -kastiketta.
Siivuta skirt steak ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile marinoitujen kasvisten ja nuoc cham -kastikkeen kanssa.
VIINISUOSITUS
Deltetto ”Suasi” Rosato 2023 on kirkas ja väriltään vaalean lohenpunainen viini - täydellinen makupari tälle reseptille! Tuoksu on puhdas raikas ja nuori. Nenään nousee hiukan vadelman aromia sekä pinkkiä greippiä ja aavistus karpaloa. Maku on kuiva ja alku on raikkaan hapokas. Viinin alkoholipitoisuus on keskitasoa. Maun intensiteetti on hiukan keskitasoa runsaampi ja maku korostaa tuoksunsa elementtejä eli vadelmaa, karpaloa sekä sitrushedelmää. Jälkimaku on keskipitkä, tasapainoinen ja miellyttävän hedelmäinen sekä raikkaan sitruksinen ja karpaloinen. Suasi on tasapainoinen viini raikkaalla hapokkuudella. Viinin maku ja tuoksu ovat puhtaat. Kokeile paahdettua Skirt Steakia ja Nuoc Cham kastiketta. Tarjoile viini noin 8-asteisena ja kapeapesäisestä lasista.