Osso bucoa, gremolataa ja pappardelle-pastaa
Raaka-aineet
1 kpl Atria Premium Naudan Osso Buco suklaahiehosta n. 1,5kg
suolaa
mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsi-tai oliiviöljyä
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl porkkana hienonnettuna
1 kpl varsisellerin varsi hienonnettuna
1 kpl sipuli hienonnettuna
4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
1 pkt tomaattimurskaa (400g)
8 dl lihalientä
2 kpl laakerinlehteä
6 kpl timjaminoksaa
Gremolata
3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 kpl valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 kpl sitruunan kuori
1 tl sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
1 pss pappardelle-pastaa (n. 400g)
Valmistusohje
- Leikkaa saksilla osso bucon reunoilta kalvot auki neljästä kohdasta. Tämä auttaa siihen, että lihat eivät käpristy paistettaessa. Mausta osso bucot suolalla sekä pippurilla ja pyörittele ne sen jälkeen vehnäjauhoissa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle ½ dl öljyä. Paista osso bucot pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä paistamisen jälkeen lihat sivuun odottamaan.
- Kuumenna oliiviöljy padassa. Kuullota porkkanoita, varsiselleriä ja sipuleita öljyssä noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä kasaan noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon loput ainekset ja nosta joukkoon ruskistetut osso bucot. Hauduta padassa kannen alla keskilämmöllä noin 3–4 tunnin ajan.
- Valmista gremolata sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä ja valuta. Nosta kypsät osso bucot pois liemestä. Irrota lihoista luut. Mausta pasta lihan haudutusliemellä (noin 4 dl). Tarjoile pasta haudutettujen osso bucon palojen ja gremolatan kanssa.