Metsäsieniliemessä haudutettu Osso Buco

Työaika Kokonaisaika 4 t
6 annosta
Lihakauppa-osso-buco.png

Näyttävä Osso Buco haudutetaan murenevan kypsäksi tummassa sieniliemessä ja tarjoillaan raikkaan omenaohraton ja porkkanavinegretin kanssa. Suomalaisista huippuraaka-aineista koottu ruoka sopii erinomaisesti juhlavammallekin illalliselle.

 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Rotukarja osso buco n. 2 kg

40 g suolaa

6 g rouhittua mustapippuria

0,5 dl rypsiöljyä

100 g sipulia

1 l tuoreita (metsä)sieniä

2 dl punaviiniä

ripaus sokeria

1 l lihalientä

130 g porkkanaa

2 oksaa tuoretta rosmariinia (tai 1 rkl kuivattua)

Omenaohratto

50 g sipulia

260 g ohrahelmiä

2 rl rypsiöljyä

1 l (tuorepuristettua) omenamehua

10 g voita

300 g omenaa

50 g parmesaania

Porkkanavinegretti

2 kpl valkosipulinkynttä

200 g porkkanaa

5-10 g punaista chiliä

1 oksa tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua)

3 dl porkkanamehua

0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa

0,5 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

Valmistusohje

Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Ruskista lihat pannulla ja laita uunivuokaan. Hienonna sipuli ja kuullota samassa pannussa lihojen kanssa ja lisää kuullotetun sipulin joukkoon sienet ja paista, kunnes neste irtoaa sienistä. Lisää uuni vuokaan lihojen kanssa ja lisää päälle neste. Hauduta 150-asteisessa uunissa kannen alla noin 3 tuntia, kunnes lihat ovat murean kypsiä ja liha irtoaa luista.

 

Omenaohratto

Kuullota hienonnettua sipulia ja ohrahelmiä rypsiöljyssä kattilassa. Mausta suolalla ja lisää joukkoon omenamehu. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää joukkoon nokare voita, kuutioidut omenat ja raastettu parmesaani.

 

Porkkanavinegretti

Hienonna valkosipulinkynnet ja pilko kuoritut porkkanat pieniksi paloiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuullota kasviksia öljyssä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu rosmariini. Lisää porkkanamehu sekä omenaviinietikka ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Laita blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Lisää koneen käydessä joukkoon rypsiöljy. Mausta ripauksella suolaa.

 

Tarjoa Osso Buccon kanssa omenaohrattoa, porkkanavinegrettiä ja haudutuslientä.