Chuck Roll Birria Taco

Työaika Kokonaisaika 5 t
8-12 annosta
Atria_Lihakauppa_Chuck_ Roll_Birria_Taco1.jpg

BIRRIA TACOT

 

Somehitiksi nousseet birria tacot vaativat tekijältään erityistä kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Salaisuus piilee erittäin maukkaassa liemessä, jonka pinnalle nousseessa rasvassa maissitortillat paistetaan rapeiksi ja sen jälkeen dipataan höyryävään liemeen. Jos birriaa syntyy liian suuri annos yhdellä kertaa syötäväksi, voi sekä lihaa että lientä lientä pakastaa tulevaa käyttöä varten.

Raaka-aineet

1/2 kpl Atria Premium Naudan chuck roll suklaahiehosta n. 5 kg

3 kpl meksikolaista kuivattua chiliä

1 prk chipotle-chilejä

1/2 dl punaviinietikkaa

4 kpl tomaattia

2 kpl sipulia

5 kpl valkosipulinkynttä

1 tl oreganoa

2 tl juustokuminaa

1 tl savupaprikaa

suolaa

mustapippuria

n. 1 l vettä

30 kpl maissitortillaa

500 g juustoraastetta

Tarjoiluun

korianteria

sipulikuutioita

Valmistusohje

Leikkaa puolikas chuck roll paksuiksi viipaleiksi ja grillaa pintaan reilusti väriä.

 

Poista meksikolaisista chileistä kannat. Lisää kaikki mausteliemen ainekset kattilaan, kiehauta ja anna porista 15 minuuttia. Soseuta keitetty liemi mausteineen ja kasviksineen tehosekoittimessa.

 

Lisää grillatut lihat kattilaan ja kaada päälle mausteliemi. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat peittyvät. Keitä kunnes liha on pehmeää (noin 3 tuntia). Anna lihojen jäähtyä liemessään, nosta sitten erilliseen astiaan ja revi.

 

Lusikoi mausteliemen pintaan noussutta rasvaa paistinpannuun ja paista ensin tortilla toiselta puolelta. Käännä tortilla, nosta päälle juustoraastetta ja revittyä lihaa ja taita kaksinkerroin. Paista rapeaksi molemmin puolin.

 

Kaada kuumaa lihojen maustelientä kulhoon, hienonna pinnalle hieman sipulia sekä korianteria ja dippaa rapeat birria tacot mausteliemeen ennen syömistä.