Chicharones

Työaika Kokonaisaika 3 t
4-6 annosta
Atria_Lihakauppa_Chicharrones1 (1).jpg

Sosiaalisen median kanavissa villinnyt chicharonnes onnistuu kohtuullisella vaivalla myös kotona. Nahallinen possunkylki muodostuu pinnastaan erityisrapeaksi. Ole huolellinen keitettyjen kylkipalojen kuivaamisen kanssa, etteivät ne räisky friteeratessa.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Possun luuton, nahallinen kylki n. 4,5 kg

1 kpl sipuli kuorittuna ja puolitettuna

5 kpl valkosipulinkynttä kuorittuna

5 kpl laakerinlehteä

10 kpl Mustapippuria myllystä

Lisäksi

guacamolea tarjoiluun

Valmistusohje

CHICHARONES

Leikkaa nahallinen possunkylki 2-3 sentin kokoisiksi siivuiksi. Keitä siivut sipulilla, valkosipulinkynsillä, laakerinlehdillä, mustapippureilla ja suolalla maustetussa vedessä noin tunti, kunnes kylkiviipaleet tuntuvat pehmeiltä, mutta eivät vielä hajoa. Nosta siivut pois vedestä ja anna kuivua huolellisesti vähintään tunti viileissä esimerkiksi jääkaapin tuulettimen alla. Friteeraa 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi niin, että nahka rapeutuu, noin 15 min käännellen. Nauti chicharonnes guacamoleen dipattuna.

 

 

 

Huolelliset valmistelut takaavat rapeimman possunkyljen. Nahallinen possunkylki vaatii ensin reilun kuivaamisen suolalla, jonka jälkeen grilli saa tehdä taikojansa. Rapea possunkylki vaatii leikkaamiseen kunnollisen leipäveitsen, tai voit hieman huijata kääntämällä kyljen ympäri ja leikkaamalla siivuiksi alapuolelta.