Uunibataatit pulled pork täytteellä
Uunibataattien täytteeksi valmistetaan pulled pork tomaattisessa liemessä. Täytetyt bataatit tarjoillaan chilillä maustetun täyteläisen avokadofraichen kanssa.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Possun niska 2,5 kg
20 g Suolaa
9 g Pippuri, musta, rouhittu
2 g Timjami kuivattu
6 g Savupaprikajauhe
0,4 dl Rypsiöljy
15 g Chili, punainen, tuore
400 g Pyree, tomaatti
10 dl Vesi
Bataatit
1,8 kg Bataattia
4,5 dl Rypsiöljyä
13 g Suolaa
Avocadofraiche
3 g Suolaa
50 g Lime mehu
200 g Ranskankerma (Creme Fraiche)
400 g Avokado
8 g Chili, punainen, tuore
Valmistusohje
Leikkaa porsaan niska pitkittäin neljään osaan. Mausta liha mielellään hyvissä ajoin etukäteen kuivamausteilla ja paista lihan pintaan väri. Freesaa chili ja tomaattipyree samassa pannussa kuin niskapalat ja lisää vesi. Kaada kiehahtanut liemi uunivuokaan
lihojen päälle ja hauduta porsaan niskaa 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa.
Halkaise bataatit pitkittäin puoliksi, lisää pintaan öljy ja suola. Lisää bataatit uuniin pulled porkin kanssa noin 1,5 h kypsennyksen jälkeen ja kypsennä kunnes bataatit ovat kypsiä, koosta riippuen, noin tunnin.
Revi pulled pork pieneksi. Koverra bataateista sisus pois. Lisää koverrettu bataatti pulled porkin joukkoon, lisää hieman tomaattista haudutuslientä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää täyte bataatteihin.
Halkaise avokadot ja poista kivi ja kuoret. Laita hedelmälihat tehosekoittimen kulhoon ja lisää hienonnettu chili, creme fraiche, limen mehu ja suola. Aja tasaiseksi. Avokadofraichen voit tarjoilla koverretusta avokadon puolikkaasta.