Umami burger
Maun maksimointi on burgerien a ja o. Kun täytteet ovat tiptop, ei niitä tarvita liikaa. Täydellinen burger-elämys syntyy tässä tapauksessa briossisämpylöistä, viskisipulista, dijon-majoneesista ja laadukkaasta cheddar-juustosta. Ja kun burger on täynnä u
mamia, tarvitaan kylkeen raikkaimmat mahdolliset lisukkeet. Rapeat vesimelonin valkoisesta mallosta valmistetut kirpeät pikkelit ovat Amerikan etelän klassikko. Samaan syssyyn melonin hedelmälihasta syntyy pirteä salaatti.
Raaka-aineet
300 g Vesimelonin malto
1 dl Valkoviinietikka
150 g Hienosokeri
3 dl Vesi
Punasipulisalaatti
200 g Punasipuli
20 g Vihreä chili
30 g Tuore korianteri
30 g Limemehu
0,15 dl Oliiviöljy
15 g Hienosokeri
1kg Vesimeloni
Viskisipuli
500 g Sipuli
0,5 dl Viski, Bourbon
0,5 dl Oliiviöljy
Suola
Rouhittu mustapippuri
10 g Hienosokeri
150 g Majoneesi
15 g Dijon sinappi
Atria Rotukarjan Naudan jauheliha 12% 300g
Suola
Rouhittu mustapippuri
180 g Cheddar- juusto (rasvaa 30%)
540 g Briossisämpylä
Valmistusohje
Pikkelöity vesimelonin malto
Kuori vesimelonista ohut vihreä kuori. Leikkaa valkoinen malto irti punaisesta hedelmälihasta ja pilko valkoiset osat noin peukalon kokoisiksi paloiksi. Sekoita viinietikka, sokeri ja vesi niin että sokeri sulaa ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään pidempäänkin.
Vesimelonisalaatti
Pilko vesimeloni, viipaloi punasipuli ja vihreä chili ja hienonna korianteri. Sekoita limenmehu, öljy ja sokeri. Yhdistä kaikki vesimelonisalaatin aineet juuri ennen tarjoilua.
Viskisipuli
Kuori ja viipaloi sipulit. Paista miedolla lämmöllä öljytyssä pannussa, kunnes sipulit karamellisoituvat, noin 30 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa viski ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Voit halutessasi liekittää sipulit viskissä.
Sekoita majoneesi ja sinappi.
Avaa burgerjauheliha-paketti ja rullaa jauheliha pitkäksi rullaksi niin että jauhetun lihan syyt jäävät pitkittäin rullaan. Leikkaa rulla neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla juuri ennen paistamista. Grillaa pihvit kuumassa grillissä 3-5 minuuttia molemmin puolin. Aseta juusto pihveille paistamisen lopuksi niin että se sulaa hiukan. Paahda sämpylät grillissä. Voitele molemmat puolet dijon-majoneesilla, aseta pohjalle karamellisoitua sipulia ja päälle pihvi sekä kansi. Jos haluat burgeriin erillistä raikkautta voit lisätä vielä tomaattia, salaattia tai suolakurkkua.