Rapea paahtokylki grillissä
Iso paahtokylki vaatii oman aikansa valmistuakseen, mutta lopputulos on sitäkin parempi. Tuhdit siivut lautaselle pekonisen perunasalaatin kanssa ja suurempikin nälkä sammuu takuu varmasti.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Possun luullinen paahtokylki n. 2,5kg
50 g Suola
50 g Hienosokeri
150 g Tomaattiketsuppi
100 g Ruokosokeri
30 g Siirappi
50 g Omenamehu
7 g Worcestershirekastike
2 g Sinappijauhe
2 g Savupaprikajauhe
2 g Valkosipulijauhe
Suola
Jauhettu mustapippuri
150 g Pekoni
200 g Omena
1 kg Kuorittu, keitetty peruna
100 g Punasipuli
75 g Kevätsipuli
0,3 dl Omenaviinietikka
50 g Majoneesi
100 g Turkkilainen jugurtti
15 g Kuivattu timjami
2 g Dijon sinappi
Suola
Rouhittu mustapippuri
Valmistusohje
PAAHTOKYLKI
Hiero paahtokyljen pintaan suolaa ja sokeria jo edeltävänä päivänä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Lämmitä grilli 200-asteeseen ja paista paahtokylki epäsuoralla lämmöllä 1½ -2h palan koosta riippuen, kunnes kylki on murean kypsää. Lihan voi kypsentä
ä myös uunissa.
BBQ -kastike
Sekoita BBQ-kastikkeen ainekset ja kiehauta. Anna kuplia hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Hienonna pekonit ja paista rapeaksi.
Hienonna punasipuli ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset.
Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi paahtokylki annospaloihin ja tarjoa perunasalaatin ja bbq-kastikkeen kanssa.