Korean pulled pork tacot viljaporsaan potkasta
Korean pulled pork tacojen täytteeksi haudutetaan viljaporsaan potkalihaa soija-inkivääripohjaisessa liemessä. Pikakimchi valmistuu ryöppäämällä kiinankaalit ennen maustamista suolavedessä. Lisukkeeksi valmistetaan vielä helppo chilihilloke ja herkulliset
tacot ovat valmiit.
Raaka-aineet
seesamöljyä
20 g Suola
3 dl Soijakastike
0,90 dl Seesamiöljy
2 dl Riisiviinietikka
40 g Valkosipuli
50 g Tuore inkivääri
5 dl Vesi
Pikakimchi
40 g Suola
1 l Vesi
850 g Kiinankaali
10 g Valkosipuli
13 g Tuore punainen chili
50 g Tuore inkivääri
36 g Hieno sokeri
0,3 dl Riisiviinietikka
Lime
Chilihilloke
125 g Tuore punainen chili
10 g Valkosipuli
170 g Hieno sokeri
100 g Salottisipuli
2 dl Vesi
20 g Kuoreton seesaminsiemen
Lisäksi
100 g Kevätsipuli
900 g Maissitortilla
Valmistusohje
Ota potkalihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Potkalihat ovat tuoreita, joten voit hyvin pakastaa puolet lihoista, mikäli et tarvitse tacoja suurta määrää. Paista lihoihin väri seesamiöljyssä pannulla ja mausta lihat suolalla.
Laita lihat uunivuokaan.Hienonna valkosipui ja raasta inkivääri. Lisää vuokaan kaikki liemen ainekset. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes lihat ovat hajoavan kypsiä.
Pikakimchi
Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetki. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää suolaveteen. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Raasta inkivääri ja sekoita kaikki mausteet keskenään. Mausta kaali mausteseoksella ja anna pikakimchin tekeytyä jääkaapissa lihojen kypsymisen ajan.
Chilihilloke
Halkaise chilit, poista siemenet ja kuutioi chilit sekä sipulit. Laita kattilaan hillosokerin ja veden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kokoon, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Paahda seessaminsiemenet ja lisää lopuksi joukkoon. Jäähdytä hilloke.
Revi potkalihat pieneksi, lisää joukkoon keitinlientä ja mausta pulled pork ripauksella suolaa. Lämmitä maissitacot, lisää tacoihin pulled porkia, kimchiä, chilihilloketta ja hienonnettua kevätsipulin vartta.